Home >> Getting Started

Domeinnaam registratie en Webhosting
www.CCChosting.nl

Getting Started

 

Dit document verstrekt informatie over domeinnamen, het editen van HTML en het verkrijgen van de toegang tot het control panel. Het dient als basis inleiding voor website hosting en is bedoeld voor beginners. Ervaren gebruikers kunnen deze handleiding overslaan, behalve de uitleg over het toegang krijgen voor de eerste keer.

 

Het Registreren van een Domein naam

 

Domeinen zijn een unieke manier om u zelf op Internet te identificeren. Er zijn twee delen aan een domein: de naam en de extensie. De naam is de beschrijving van uzelf of uw site (bijvoorbeeld, de naam "dogfood" in dogfood.com). De extensie vertegenwoordigt de domeincategorie. Bijvoorbeeld, de .com uitbreiding betekent "commercial," .net betekent "network", en zo verder. Er zijn vele beschikbare extensies: .biz (zaken), .info (middel sites), .us (Amerikaanse sites), .ca (Canadese sites), om er maar een paar te noemen. "www" wordt automatisch ingevoerd door de webserver die uw site host maar is geen deel van de domein naam.

 

U kunt de domein naam niet gebruiken totdat u het registreert. U kunt geen domein naam registreren als deze al is geregistreerd door iemand anders. Het registratieproces is vrij eenvoudig:

 

1. Verzin een domein naam en extensie.

2. Selecteer een registrar [zoals CCChosting.nl] en registreer uw domein naam.

3. Vind een webhosting bedrijf voor het hosten van uw domein naam, zoals bijv. CCChosting.nl

http://www.
     

 

Editing HTML

 

HTML, of HyperText Markup Language, is de taal die webbrowsers vertelt hoe ze een pagina kunnen tonen. Bijvoorbeeld, naar <b>bold</b> text in HTML, zult u starten met de <b> markering en eindigen met </b>. Alles tussen deze markeringen zal dikgedrukt zijn (de bezoekers zullen geen < b></b > zien). Wanneer iemand www.yourdomain.com bezoekt, hebben zij eigenlijk toegang tot de index.html file in uw hoofd website map.

 

Editing van HTML vereist software die specifiek voor deze taak wordt ontworpen. Een goed voorbeeld is Adobe Dreamweaver.  Er zijn ook shareware en freeware HTML editors verkrijgbaar bij populaire downloadsites zoals download.com.  

 

Zelfs de beste HTML editors software kan verwarrend zijn voor beginners. Als u onder deze categorie valt, stellen wij voor om gebruik te maken van een online site bouwer/HTML generator. Kennis van HTML is niet vereist-- de online site bouwers stellen u vragen en vormen dan een website die op die informatie wordt gebaseerd. Sommige site bouwers staan u toe om de site te controleren, plaatjes in te voegen, scripts, e.d. op te nemen. De meeste site bouwers zijn gratis, maar de meer ervaren bouwers kunnen een toegangsprijs berekenen. Sommige gratis site bouwers bevatten:

http://www.mozilla-nl.org/producten/nvu/ 

http://www.uweb.ucsb.edu/generator/basic.php

http://www.3zweb.com/free/index2.htm

http://www.searchbliss.com/free_web_tools_html.htm

http://www.applelinks.com/tools/webpage.shtml

 

Voor het eerst inloggen op het Control Panel

 

Eerst klikt u op "Message System" (Berichtensysteem) rechtsboven. Belangrijke berichten over uw account worden via het berichten systeem aan u verzonden, zodat wij u adviseren om uw email adres in te voeren aan de onderkant van het scherm en uw checkbox aan te vinken. Als u dit doet zal het control panel u hier óók een email sturen wanneer er een belangrijk bericht binnenkomt.

 

 

Ten tweede keert u terug naar het hoofdmenu en klikt u op "Statistics / Logs". Ongeveer halverwege onderaan het scherm zal er een tekstvakje zijn om uw e-mail adres in te voeren. Bevestig dat het e-mail adres in het tekstvakje correct is. Zo niet, verander het en klik op "Save". Het is belangrijk om een geldig e-mail adres in te voeren, omdat het control panel u een e-mail zal sturen wanneer uw account op het punt staat om over de bandbreedte limiet te gaan.

 

 

The Ticket Support System

 

 

Het control panel heeft een ingebouwd berichten systeem. Klik op "Message System" en u gaat naar het berichten systeem menu. "X messages waiting" zal altijd te zien zijn naast deze link. De berichten kunnen belangrijke informatie bevatten, lees ze daarom zo spoedig mogelijk door.

 

Het berichten systeem heeft twee componenten: een ticket support system en een private message system. Als u hulp nodig heeft kunt u op "Create a Ticket" klikken. Snellhosting.nl zal op dit ticket antwoorden en u kunt dan op de ticket naam klikken om het te lezen. Privé berichten worden getoond in dezelfde lijst. Privé berichten kunnen anders zijn doordat zij geen reactie op een ticket zijn. Privé berichten zijn bijv. geplande downtime alerts, system-wide announcements, en waarschuwingen over uw overschrijding van uw limiet zijn. Om een privé bericht te lezen klikt u er op.

 

Creëren van een Ticket

 

1. Klik op "Create a Ticket".

 

2. Selecteer de prioriteit:

 

Low: Het probleem veroorzaakt geen directe moeilijkheid.

Medium:  Het probleem veroorzaakt directe moeilijkheid.

High:  Het probleem moet meteen worden aangepakt.

 

3.  Voer een onderwerp in dat het probleem in een paar woorden beschrijft.

 

4.  Leg het probleem uitgebreid uit.

 

5.  Klik "Save."

De help desk van CCChosting.nl kan op uw ticket antwoorden en het vervolgens sluiten. Een ticket zal gesloten worden wanneer het probleem is opgelost of als er geen hulp meer nodig is. Als u nieuwe berichten niet ziet in de ticket lijst, klik dan op "View Closed Tickets". Als u van mening bent dat uw probleem niet is opgelost dan kunt u alsnog op het gesloten ticket antwoorden.

 

Veranderen van uw Wachtwoord

 

Om uw control panel [én klanten login] wachtwoord te veranderen, klikt u op 'PASSWORD' boven in het scherm. U voert uw huidige wachtwoord in en daarna tweemaal uw nieuwe wachtwoord. Klik "Submit" om te bevestigen en daarna “save”. Het control panel zal uw wachtwoord weigeren als het te kort is of ongeldige karakters bevat.

 

Belangrijke notitie: Deze eigenschap verandert alleen het wachtwoord van uw klanten login en control panel paswoord. Andere e-mail accounts, databases, FTP accounts, etc. Zullen niet worden beïnvloed door deze wachtwoord verandering.

 

Uiloggen

 

Om uit te loggen klikt u op de logout knop. U zult een scherm zien waarin wordt bevestigd dat u zich hebt uitgelogd.

 

Belangrijke notitie: Veel browsers houden uw control panel gegevens vast in het tijdelijke geheugen van desbetreffende brwoser, zelfs nog nadat u zich heeft uitgelogd. Als u niet enige bent die uw computer gebruikt, zorg er dan voor dat u alle actieve browserschermen sluit voor u uw werkstation verlaat. Dit zal het tijdelijke browser geheugen legen en zal het verder onmogelijk maken om weer in het control panel in te loggen, zonder eerst opnieuw aan te melden.

 Bezoek het DirectAdmin support forum op http://www.directadmin.com/forum

 

 


2011 - 2012 CCChosting.nl Reproductie van deze help pagina's is zonder toestemming niet toegestaan.