Home >> File Manager

Domeinnaam registratie en Webhosting
www.CCChosting.nl

http://www.
     

File Manager

 

Dit document verstrekt informatie over DirectAdmin's ingebouwde file manager. De file manager staat u toe om volledig met het file systeem van de server interactie aan te gaan. U kunt folders navigeren, files kopiëren, files verplaatsen, files hernoemen, files verwijderen, verander de rechten van file, creëren van nieuwe folders, creëren van nieuwe files, en het uploaden van files door uw web browser.

 

Notitie: Het gebruik van file manager met MS FrontPage wordt niet geadviseerd. U kunt wel FrontPage gebruiken.

 

Navigeren   

De file manager kan opgeroepen worden in het control panel door te klikken op het "File Manager" pictogram. Een link naar de file manager staat ook links onderin het scherm.

 

 

Het navigeren door folders wordt verwezenlijkt door op de folder naam of het folder pictogram te klikken. (links van de folder naam). Bijvoorbeeld, klik de "domains" link (of folder pictogram) en u zult een scherm zien zoals het volgende:

 

 

U kunt altijd weer terug gaan naar het vorige door op de "../ Up a Level" link te klikken. De "File Manager" link aan de linker onderkant van het scherm zal u altijd terug brengen naar de hoogst mogelijke directory.

 

Bestanden kopiëren

 

De file manager maakt het gemakkelijk om files te kopiëren tussen folders. De eerste stap is om te navigeren naar de bron van de directory. Namelijk, ga in de directory waaruit u de files wilt kopiëren. In dit voorbeeld zijn wij in public_html en wij willen license.txt kopiëren naar de public_ftp directory.

 

 

Ten tweede, vink de checkbox aan naast de file(s) die u wilt kopiëren. Dan, kies de bestemmings directory van het dropdown menu naast de "Move To" toets. In het bovenste plaatje is de /public_ftp directory geselecteerd. Tot slot klikt u op de "Copy To" toets.   

 

De file manager zal u dan vragen of u bestaande files wilt overschrijven. Als u “no” kiest, zullen alleen de files die niet in de bestemmings directory bestaan worden gekopieerd. Wanneer het kopiëren is voltooid, zult u worden meegenomen naar de bestemmings directory, waar u de gekopieerde files zult zien staan.

 

Bestanden verplaatsen

 

Om files/bestanden te verplaatsen gebruikt u dezelfde procedure als bij het kopiëren van files, alleen klikt u de "Move To" toets in plaats van de "Copy To" toets. Wanneer het verplaatsen is voltooid, zult u worden meegenomen naar de bestemmings directory, waar u de verplaatste files ziet staan.

 

Hernoemen van Files / Folders

 

Naast elke file/folder in de "Action" kolom (derde kolom) is een "Rename" link. Klik de link naast de file of folder die u wilt hernoemen.

 

 

Eerst typt u de nieuwe file naam in. Als er al een file bestaat onder die naam, klik de checkbox als u deze file wilt overschrijven.

 

Verwijderen van Files / Folders

 

 

De stappen voor het verwijderen van een directory (folder) zijn hetzelfde als de stappen voor het verwijderen van een file. Let erop dat het verwijderen van een directory ook alles wist wat erin staat.

 

Eerst, vink de checkbox aan naast de file(s) en/of folder(s) die u wilt verwijderen. Dan klikt u de “Delete” knop rechts onderin het venster. Een popup zal verschijnen die vraagt: "Bent u er zeker van dat u deze files wilt verwijderen?” Klik "OK."

 

Bestandsrechten aanpassen

 

Het huidige permission level is vermeld in de lijst onder de "Perm." kolom (tweede kolom). Om het permission level van een file of folder te veranderen:

 

1.  Vink de checkbox aan (laatste kolom) naast de file(s) en/of folder(s) die u wilt veranderen.

2.  Type het permission nummer in de tekst box.

3.  Klik op de "Set Permission" knop.

 

Meest gangbare permission levels zijn:

 

Bestanden

 

600  Maakt een file ontoegankelijk

644  Leesbaar door iedereen (bijv. HTML documenten)

666  File kan worden gelezen en worden verwijderd (bijv. voor HTML files gewijzigd door scripts)

755  File kan worden gelezen en uitgevoerd door iedereen (bijv. voor scripts)

777  Lezen en schrijven door iedereen (niet aanbevolen)

 

Mappen

 

711  De files in de directory kunnen door iedereen worden gelezen, maar niet de directory inhoud

755  De files en inhoud van de directory kunnen door iedereen worden gezien

777  Staat het volledig lezen/schrijven/verwijderen van een directory toe (niet aanbevolen)

 

Nieuwe mappen maken

 

 

Het maken van een nieuwe folder is erg eenvoudig. Eerst bekijkt u in welke directory u de nieuwe folder wilt hebben. Bijvoorbeeld, als u http://www.domeinnaam.com/news/ wilt maken, dan zou u moeten gaan naar de public_html directory.

 

Daarna typt u de folder naam in aan de onderkant van het scherm en klik de "Create" toets. Let erop dat wanneer u probeert om een folder te maken die al bestaat deze de folder in geen geval zal beschadigen.

 

Nieuwe bestanden maken

 

 

Om een nieuw leeg bestand te maken:

 

1.  Ga naar de directory/map waar u de file/bestand wilt hebben.

2.  Type de file naam in, in de "Create New File" tekst box.

3.  Vink"HTML template" aan om HTML tags in de file op te nemen (optioneel)

4.  Klik op de "Create" knop.

 

Bestanden wijzigen

 

Bepaalde files kunnen binnen de file manager worden gewijzigd. Om een file te wijzigen, klik de "Edit" link in de "Action" kolom naast de file.

 

 

In dit voorbeeld editen we dns.html. Om de file op te slaan klik de "Save As" knop.

 

De "Preview HTML" knop zal het document in een nieuw venster openen, om u de web pagina te laten zien voor u hem opslaat.   

 

Bestanden uploaden

 

1.  Ga naar de directory waar u de files wilt uploaden.

2.  Klik de "Upload files to current directory" knop aan de onderkant van het scherm.

 

 

3. U zult acht (8) velden zien. Klik de "Browse" knop om de files te selecteren die u wilt uploaden. Klik op "Upload Even More Files" als u meer dan acht files in één keer wilt uploaden.

 

 

5.  Klik op "Upload Files."

 

Heeft u meer hulp nodig?

 

Bezoek het DirectAdmin support forum op http://www.directadmin.com/forum Of http://www.directadmin-forum.nl/forum

 


2011 - 2012 CCChosting.nl Reproductie van deze help pagina's is zonder toestemming niet toegestaan.