Home >> Diverse

Domeinnaam registratie en Webhosting
www.CCChosting.nl

http://www.
     

Diverse

 

Dit document geeft informatie over 404 error pagina’s, directory wachtwoord beveiliging, server informatie, cron jobs, mime types, apache handlers, site redirection, domain pointers, en extra domeinen hosten.

 

404 Error Pagina's    

Error pagina’s staan u toe om te controleren wat bezoekers zien wanneer zij deze soorten fouten tegenkomen:

 

401  Onbevoegd (de bezoeker heeft geen toestemming om de file/directory te bekijken)

403  Verboden (toegang tot de file/directory is niet mogelijk)

404  De file of directory wordt niet gevonden

500  Een fout kwam op de server voor

 

Vanuit het controle paneel, klik op "Error Pages". U ziet een scherm dat eruit ziet als de volgende:

 

 

Standaard zijn geen error pagina's. Dat betekent dat, 401.shtml, 403.shtml etc., niet bestaan. De "View" link naast elke file name staan u toe om te zien wat een bezoeker ziet wanneer zij dat type van fout tegenkomen.

 

Aanpassen van de Error Pagina's

 

Er zijn twee manieren om error pagina’s te veranderen.  

 

Methode 1:

Vanuit het Error Page menu, klikt u op de file name of de error pagina die u wilt veranderen. Er zal een textbox verschijnen, waarin u uw HTML code kan invoeren.

 

Method 2:

 

Creëer de files zelf in een HTML editor en upload deze naar uw public_html directory. De files moeten de .shtml extensie hebben.

 

Directory Wachtwoord Beveiliging    

Vanuit het control panel klikt u op "Directory Password Protection". Als u nog geen wachtwoord beveiligde directories heeft klikt u op "Find a Directory to Password Protect."

 

 

U zult een lijst zien van uw public_html directories. Om een directory met een wachtwoord te beveiligen klikt u op “Protect” naast de folder die u wilt beveiligen. In dit voorbeeld zullen wij op “beta” klikken.

 

 

Daarna vinkt u het vakje aan de bovenkant van de lijst aan. Vul de Directory Prompt in (een beschrijving van het wachtwoord beveiligde directory) en de gebruikersnaam van de directory. Klik op "Save."

 

Nu typt u het volledige adres van de folder in uw browser en zie wat er gebeurt...

 

Wijzigen van Wachtwoord Beveiligde Directories

 

Vanuit het controle menu klikt u op "Directory Password Protection". U zult een lijst zien van de beveiligde directories. Bijvoorbeeld:

 


Klik op de directory naam om deze te wijzigen. Vanaf hier kunt u de directory weer vrijgeven, verander de gebruikersnaam (door een nieuwe in te voeren), verander het wachtwoord (door een nieuwe in te voeren) of creëer een nieuwe combinatie van wachtwoord en gebruikersnaam.

 

Server Informatie    

Om toegang te hebben tot de server informatie klikt u op "Advanced Tools" vanuit het control panel en daarna op "Server Information". U zult het scherm zien dat er uit ziet als de volgende:

 

Hier ziet u de status van uw server

 

Cron Jobs [niet toegestaan]     

 

 

 

 

Mime Types     

Om toegang te hebben tot mime types klikt u op "Advanced Tools" vanuit het controle paneel en daarna op "Mime Types". 

 

Mime types staan u toe om web files te installeren. Om een mime type toe te voegen, voert u de mime type naam en de uitbreiding in zonder punt. Mime types (en Apache handlers – zie volgende beschrijving) zouden alleen moeten worden gebruikt door ervaren gebruikers.

 

Aan de onderkant van het mime type menu staat een link voor de lijst van alle mime types die momenteel op het systeem zijn geïnstalleerd.

 

 

In het bovenstaande voorbeeld kunnen web browsers *.fil files openen als duidelijke tekstdocumenten.

 

Apache Handlers     

Om toegang te hebben tot Apache handlers klikt u op "Advanced Tools" vanuit het controle paneel en daarna op "Apache Handlers".

 

Handlers vertellen Apache (de web server software) wat te doen met bepaalde types van files. Bijvoorbeeld, .cgi en .pl scripts worden verwerkt met Perl. U kunt Apache process .scr files maken met Perl bij gebruik van de juiste handlers. Om een handler toe te voegen typt u eenvoudig de handler naam en de uitbreiding in (zonder punt) en klikt op “Add.”

 

 

In het bovenstaande voorbeeld zal Apache handle all .ima files als IMAP types, alhoewel de standaard uitbreiding voor image maps is .map.

 

Site Redirectie     

Om toegang te hebben tot site redirection klikt u op "Advanced Tools" vanuit het controle paneel en daarna op "Site Redirection".

 

Site redirection staat u toe om bezoekers door te sturen naar een ander punt op uw site of naar een geheel andere site.

 

 

In het bovenstaande voorbeeld worden bezoekers van http://www.CCChosting.nl/directadmin doorgestuurd naar http://www.directadmin.com.

 

Voer een slash (/) in op het gebied van de "Local URL Path" om alle bezoekers door te sturen naar uw domein (http://www.uwdomeinnaam.com).

 

Domain Pointers     

Om toegang te hebben tot domein wijzers klikt u op "Advanced Tools" vanuit het controle paneel en daarna op "Domain Pointers". 

 

Domein pointers staan u toe om andere domeinen naar uw hoofd website door te sturen. Zorg ervoor dat u de records van deze domeinen in dezelfde name servers verandert zoals uw hoofdwebsite.

 

 

Laten we zeggen dat wij de domein naam hite-selper.com bezitten. In het bovenstaande voorbeeld creëren wij een pointer die er voor zorgt dat elke bezoeker van hite-selper.com wordt doorgestuurd naar site-helper.com. Klik op “Add” wanneer u klaar bent met het invoeren.

 

Notitie: Het kan tot 72 uur duren voor de wijzer actief is.

 

Hosting Extra Domeinen     

Om extra domeinen te hosten klikt u op "Advanced Tools" vanuit het control panel en daarna op "Host Additional Domains".

 

Om een extra domein te hosten klikt u op "Add Another Domain" aan de bovenkant van het scherm.

 

 

Eerst voert u de domein naam in. Gebruik alleen kleine letters. Het is niet nodig om "http://" of "www" in te voeren.

 

Ten tweede selecteert u de bandbreedte die beschikbaar is voor dit domein. Als u slechts 1 gig traffic per maand wilt, voert u 1000 in in het "Bandwidth" tekstvakje. Als u bandbreedte met uw hoofddomein wilt delen, zonder beperking, vink dan de "Same as Main Account" box aan. Tot slot klikt u op "Create".

 

Inloggen in het Control Panel

 

Log in in het control panel zoals u altijd doet. U zult een keuze van de domeinen zien die door uw account worden gehost:

 

Klik op de domein waarmee u wilt werken.

 

Uploading Files naar Elk Domein

 

Uploading files naar elk domein is erg simpel. Wanneer u FTP of het control panel gebruikt dat in de file manager is gebouwd gaat u naar de domein directory en kiest u het domein dat u wilt uploaden.

 


2011 - 2012 CCChosting.nl Reproductie van deze help pagina's is zonder toestemming niet toegestaan.