Home >> Subdomeinen

Domeinnaam registratie en Webhosting
www.CCChosting.nl

http://www.
     

Subdomeinen

 

Dit document verstrekt informatie over subdomeinen Onderwerpen over het creëren van subdomeinen, het verwijderen van subdomeinen, subdomein statistieken, gebruikers logs, error logs en creëren van FTP gebruikers voor individuele subdomeinen.

 

Maken van Subdomeinen  

Om een subdomein te maken, klik op het "Subdomeinen" pictogram in het hoofd controle menu.

 

 

In het bovenstaande voorbeeld maken we een newsub.sitehelper.com. Om een subdomein te maken, klik de "Create" toets.

 

 

U kunt ook een sub.sub.sub.sub.domain.com. creëren. In het bovenstaande voorbeeld hebben we een i.love.site-helper.com. gecreëerd

 

Notitie: Het kan vijf minuten duren voor de nieuwe subdomein actief wordt.

 

Uploaden naar een Subdomein

 

Elk subdomein verschijnt in public_html/subdomein-name. Dit betekent dat uw subdomein ook kan worden geaccepteerd bij http://www.yoursite.com/subdomein-name. U kunt uploaden naar een subdomein map op dezelfde manier als u upload naar een andere map, maak gebruik van FTP, MS FrontPage, File Manager, etc.

 

Verwijderen van Subdomeinen

 

Om een subdomein te verwijderen, maak een controle naast de subdomein(s) die u wilt verwijderen, dan klikt u op de "Delete Selected" toets. Naast de "Delete Selected" toets is een checkbox genaamd "Remove Directory Contents." Vink deze box aan als u de subdomeinen en zijn folders wilt verwijderen. Als u deze checkbox niet aanvinkt, dan zal de subdomein niet meer werken, maar de folders en bestanden blijven intact.

 

 

Subdomein Statistieken

 

Naast elke subdomein naam is een "Stats" link (zie plaatje boven). Deze link zal Webalizer statistieken laden. Let er a.u.b. op dat voor de link kan werken(1) uw subdomein wat verkeer (minstens één hit) moet hebben en (2) uw subdomein moet meer dan één dag oud zijn. Tot aan deze vereisten worden voldaan, zal de "Stats" link een niet gevonden dossier fout laten terugkeren.

 

Usage Log / Error Log

 

De "Usage Log" en "Error Log" links (zie plaatje boven) zal u meenemen naar de tekst bestanden in elke log. De usage log verstrekt het adres van de aanvrager, tijd en datum van het verzoek en de beschrijving van het verzoek. De "Stats" link (zie Subdomein Statistics sectie) is een grafische versie van de usage log. De error log verstrekt informatie over niet succesvolle verzoeken en is nuttig om problemen op te lossen wanneer de oorzaak van de fout onbekend is.  

 

De usage and error logs zijn onmiddellijk toegankelijk na het maken van de subdomein. U zult een lege box zien als er geen subdomein activiteit is geweest.

 

Maken van FTP Users voor Individuele Subdomeinen

 

Om een FTP account tot één enkele subdomein te beperken, volg deze stappen:

 

1.  Creëer een subdomein als u dat nog niet heeft gedaan.

2.  In het hoofd menu van het control panel, klik de “FTP Menu” pictogram en dan de “Create FTP account link”.

 

 

3.  In het "FTP Username" veld, voer uw subdomein naam in (zonder .uwdomeinnaam.com).

4.  Voer uw wachtwoord in in de wachtwoord velden.

5.  Selecteer de "User" radio button.

6.  Klik de "Create" knop.

 

Heeft u meer hulp nodig?

 

Bezoek het DirectAdmin support forum op http://www.directadmin.com/forum Of http://www.directadmin-forum.nl/forum

 


2011 - 2012 CCChosting.nl Reproductie van deze help pagina's is zonder toestemming niet toegestaan.