Home >> Het gebruik van Scripts

Domeinnaam registratie en Webhosting
www.CCChosting.nl

http://www.
     

Het gebruik van Scripts

 

Deze pagina geeft uitleg over CGI scripts, programma paden, bekijken van geïnstalleerde Perl modules, bestandrechten begrijpen, PHP scripts en toegang tot phpMyAdmin.

 

CGI Scripts 

Indien u CGI scripts gebruikt dan moeten deze in de cgi-bin map worden geplaatst. De cgi-bin map bevindt zich in uw public_html map. Indien u een script wil gaan gebruiken in een subdomein dient u hier ook een cgi-bin map aan te maken.

 

Uploading CGI Scripts

 

Wanneer u gebruik maakt van FTP is het zeer belangrijk om uw script bestanden (b.v. .cgi en .pl) te uploaden in ASCII mode. Uw script zal namelijk niet werken als u het upload in binary of auto mode! Als "auto" is geselecteerd, zorg er dan voor dat .cgi en .pl worden beschouwd als ASCII files door uw FTP cliënt. De scripts zullen niet correct worden uitgevoerd als zij worden geupload in de binary mode.

 

Programma Paden 

De volgende locaties zijn nodig voor de meeste scripts.

 

Pad naar perl:               /usr/bin/perl

Pad naar sendmail:       /usr/sbin/sendmail

 

CGI URL:                   http://www.uwdomeinnaam.com/cgi-bin/script.cgi

Subdomein CGI URL:  http://subdomein.uwdomeinnaam.com/cgi-bin/script.cgi

 

Pad naar cgi-bin:                       /home/username/domains/uwdomeinnaam.com/public_html/cgi-bin

Pad naar cgi-bin (subdomein):    /home/username/domains/uwdomeinnaam.com/public_html/subdomain/cgi-bin

 

Bekijken van geïnstalleerde Perl Modules 

Vanuit het hoofdmenu klikt u op "Advanced Tools" en daarna op "Installed Perl Modules".

 

 

In de bovenstaande afbeelding ziet u een klein fragment van de geïnstalleerde Perl modules. Als het CGI script bepaalde Perl modules gebruikt kunt u hier controleren of deze is geïnstalleerd. Indien de module niet is geïnstalleerd kunt u uw script niet gebruiken.

 

Bestandsrechten begrijpen 

Bestandsrechten bepalen wie een bestand kan/mag lezen , schrijven en uitvoeren. Wanneer er in een script documentatie de vraag krijgt om de CHMOD rechten aan te passen, betekent dit dat u het script moet aanpassen op de bestandsrechten. Dit kan gebeuren met vrijwel ieder FTP programma, of met de ingebouwde file manager uit het control panel.

 

Een paar veel gebruikte voorbeelden van bestandsrechten zijn:

 

600  Maakt een file ontoegankelijk

644  Leesbaar voor iedereen (b.v. HTML documenten)

666  Bestand kan worden gelezen en worden gewijzigd  

755  Bestand kan door iedereen worden gelezen en worden uitgevoerd  

777  Programmeerbaar en uitvoerbaar door iedereen (gebruik met voorzichtigheid)

 

De meeste scripts gebruiken 755 als permissie. Raadpleeg de handleiding van uw script voor een uitgebreide uitleg. Op de upload pagina wordt uitgelegd hoe u deze permissies kunt wijzigen.

 

PHP Scripts 

PHP scripts zijn volledig ondersteund op onze servers. Houdt u er rekening mee dat de safemode standaard aan staat op onze server. Raadpleeg de handleiding van uw script voor een correcte installatie. U kunt diverse PHP scripts kant en klaar downloaden van b.v.: http://www.hotscripts.com

 

Toegang tot phpMyAdmin

 

phpMyAdmin is een programma dat u helpt met het onderhouden, aanmaken en wijzigen van uw databases. U kunt SQL statements uitvoeren, werken met velden (toevoegen, uitgeven, verwijderen), werken met tabellen (creëren, veranderen), creëer extra gegevensbestanden(databases), en veel meer. PhpMyAdmin is bedoeld voor mensen met enige kennis van SQL en PHP. De meeste PHP scripts zullen automatisch een database voor u installeren zodat u waarschijnlijk PhpMyAdmin niet nodig heeft.

 

phpMyAdmin is te bereiken via http://www.uwdomeinnaam.com/phpMyAdmin Meer informatie over phpMyAdmin kunt u vinden op http://www.phpmyadmin.net

 

Heeft u meer hulp nodig?

 

Bezoek het DirectAdmin support forum op http://www.directadmin.com/forum Of http://www.directadmin-forum.nl/forum

 

 


2011 - 2012 CCChosting.nl Reproductie van deze help pagina's is zonder toestemming niet toegestaan.